Vatruska munavoilla,, kuva Taina Tervonen |
Leipä on nyt arvossaan ja minulle karjalaiset perinneruuat. Kuinka herkkua saa perunoista ja riisistä. Vatruskat on paljon nopeampi ja helpompi tehdä kuin karjalanpiirakat.
Vaikka niiden tekemisen tieto on jo hallussa, tein netistä hakuja löytäisinkö uusia, päteviä ohjeita. Kummallisia muunnoksia löytyi. Minua kiinnostivat vain ilomantsilaiset vatruskat. Löytyihän se: Vatruskamestari Ritva Martiskaisen ohje Parppeinpirtin sivulta
Jos "Kuuskymmentä vatruskoo tulloo kolomesta kilosta perunnoo” tuntuu liian vaikealta ymmärtää, voi turvautua karjalaiseen keittokirjaan (Pirkko Sallinen-Gimpl). Huom! vatruskat leivotaan taputellen. En ymmärrä Pohjois-Karjalan maa- ja kotitalousnaisten ohjetta: ”Ajele kakut noin puolen sentin paksuisiksi kuoriksi.” Menisi paljon vaikeammaksi, jos alkaisi näpräillä kaulimella. Huhhuh!
Uusi vuosi alkoi mukavasti, kun oli suussa sulavia herkkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti